miercuri, 22 octombrie 2008

Toamnă

Anotimpul cel mai colorat, și unul dintre preferatele mele. În limba greacă fotografia înseamnă: ”desen cu lumină” și cred că în acest anotimp se poate scoate cel mai bine în evidență.
Într-o dimineață de toamnă, inspirat de o persoană specială, am încercat să surprind (cu știința mea limitată de fotograf), culorile deosebite, pe care le-am gasit într-o porțiune mică de pădure.
Cum stăteam în frigul de dimineață, căldura din mașină dată la maxim, survolând zona pentru a găsi cadre cât mai ”profesioniste”, a răsărit soarele... Și am stat... Peisajul rece, fără culori vii, trist, deodată s-a transformat într-o poveste, ca o floare care își desface treptat petalele, arătându-și perfecțiunea ei pe deplin. Razele soarelui pătrunzând în padure, iluminând doar o parte din ea, umbrele copacilor care se desenau perfect pe covorul de frunze aurite, au creat o atmosfera de vis.
Desigur toate planurile făcute înainte au fost spulberate, dar am încercat să redau atmosfera de acolo, unde doar eu și pădurea am avut o întâlnire deosebită. Sper să vă placă.
Győző.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Foarte frumos Gyozo, hajraaa. O sursa de inspiratie poate fi: www.samo.ro/friends si www.samo.ro/orient
un var fotograf amator care face niste poze superbe, mai nou si de pe motocicleta.
Toni

Bando spunea...

Interesante cele doua :'viata' si 'momente'-imi plac culorile si linistea pe care mi-o sugerezi acolo....Cheers.